Myšlenky nahlas: Narozeniny


Dnes mám 31. narozeniny. Je na čase udělat pár osobních seznamů. Po několika letech si to přečtu a budu se divit jak jsem moudrá a co všechno jsem vyplnila ze svého plánu, kdo ví.
Pár věcí, které jsem pochopila ke svým 31. narozeninám.

Dream big, plan small, work hard - na tuto myšlenku jsem přišla tenhle týden. Nevím kolikrát jsem napsala v tomto blogu, že jsem snílek. Vždy jsem myslela, že moje sny jsou nedosažitelné. Jsem moc obyčejná, jedna z milliard, proč by se zrovna můj sen měl splnit. Ale proč ne? Lidi, které plní své sny, plánuji malé krůčky směrem ke svému snu a tvrdě na tom makají. Jsem snad horší? Neumím tvrdě makat, to je pravda. Vždy si vybírám tu nejjednodušší cestu v životě. Je na čase začít tvrdě makat a plánovat.

Choose to be me, to be free, to be my way - jsou to slova z písničky Choose to be me od Sunrise Avenue. Vždy jsem z části byla a chtěla být autentická, ale také jsem se vždy bála. Tohle oblečení nemůžu na sebe vzít, protože mám tlusté nohy, tohle tričko nemůžu na sebe, protože mi trčí břicho. To jsem byla hubená a mladá a žila s takovými předsudky. Teď vážím přes 100 kg, mám za sebou 2 porody, strie, žíly a ostatní nedostatky, které žena může mít. Jsem daleko od dokonalosti jako nikdy předtím. I přesto jsem si koupila několik croptopu na léto a plánuju je nosit. Dokonce je plánuji nosit bez košile nebo saka když bude vedro. Chci to nosit, baví mně to a mám pocit, že mi to sluší. Jasně, že mám stále komplexy a nejsem se sebou spokojená. Zároveň jsem už unavená z toho, že si nemůžu dovolit obléct to, co mně baví. Na své postavě budu pracovat, hlavně kvůli zdraví. Ale moje postava mně nedefinuje jako osobnost. Styl, který mně baví, může vypustit tu autentickou osobnost ven.

Jaký je plán na další rok? Konečně nechci říkat žádný, protože plán mám. Tenhle rok plánuji napsat svou první pohádku a zkusit ji vydat. Plánuji trénovat své psaní v češtině jak to jen půjde. Plánuji dokončit všechny svoje rozdělané tvůrčí projekty a začít nové a ještě zajímavější. Plánuji začít vést sociální sítě v češtině, abych podpořila svou knihu. Hlavním cílem je dokončit, co jsem začala a dokázat sobě, že umím věci dotáhnout do konce. Zbývá jen pracovat v plném nasazení a doufat, že u toho všeho bude šťastný konec.

Všechno nejlepší!

Komentáře